• Det här ska kommunen satsa på 2022

Kommunens budget för 2022 uppgår till totalt 5,411 miljarder kronor vilket är en ökning med 353 miljoner kronor jämfört med 2021. Budgeten rymmer satsningar på jobbskapande åtgärder, utbildning och omsorg. Samtliga nämnder har fått mer pengar för sina områden nästa år.

• Nyfiken på att bli kontaktfamilj, familjehem eller jourhem?

Vi söker dig som vill göra skillnad och hjälpa ett barn vidare i livet. Välkommen till vår digitala informationsträff där vi berättar om uppdragen som kontaktfamilj, familjehem och jourhem innebär.

• Välkommen på skoldialog

På tisdag den 7 december är det dags för skoldialog med utbildningsförvaltningen tillsammans med representanter från grund- och förskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Årets skoldialog riktar in sig på framtida utveckling för skolan och fokuserar på dialogen med de som väljer att delta. Skoldialogen är öppen för vårdnadshavare och alla som är intresserade av skol- och utbildningsfrågor. Varmt välkommen!

• Ställ frågor till utbildningsförvaltningen och förtroendevalda politiker

Nu vill höra mer om vad du vill veta om utbildning i Haninge kommun. Den 7 december håller utbildningsförvaltningen i den årliga skoldialogen på kulturhuset i Handen på Poseidons torg 8. Det är en aktivitet som utbildningsförvaltningen driver tillsammans med de förtroendevalda politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, för att få tillfälle att träffa och höra mer om medborgares olika frågor som rör barn och ungas skolgång och utbildningsfrågor i kommunen.

• Ljusmanifestationer i Västerhaninge Norra förskolor

Den 20 november 1989 antogs konventionen om barns rättigheter av FN, och den 1 januari 2020 blev Barnkonventionen svensk lag. Det är ett viktigt dokument om barns rättigheter. Under vecka 46 har vi arbetat tillsammans med barnen i Västerhaninge norra förskolor för att lyfta Barnkonventionen och barns rättigheter.

• Historiska budgetsatsningar på förskolan och skolan

Fler pedagoger i förskolan, ökad likvärdighet i skolan och förskolan samt en stärkt vuxenutbildning. Det är några av satsningarna i grund- och förskolenämndens samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens budgetar för 2022. Elevpengen får en historisk höjning med sju procent.

• Haninge allt populärare bland lärarstudenter

Haninge kommun har i år klättrat i Universum Sveriges rankning av de 50 mest populära arbetsgivarna bland förskollärar- och lärarstudenter. En utvärdering visar samtidigt att nästan samtliga av de som gör sin lärarpraktik i kommunen är nöjda med mottagandet. En majoritet skulle välja Haninge om de skulle söka lärarjobb i dag. Utöver satsningen på studenter utökas budgeten för att stärka lärarbehörigheten kommande år.

• Nya Söderbymalmsskolan invigd med pompa och ståt

Tisdagen den 19 oktober invigdes Söderbymalmsskolans nya och topprenoverade lokaler i Riksäpplet, Handen. På programmet stod bandklippning, rundtur och förfriskningar. Kommunstyrelsens ordförande, grund- och förskolenämndens ordförande samt vd:n för fastighetsbolaget SBB var några av de som invigningstalade.

• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• Nattugglan får fortsätta

Nattugglan, som erbjuder kommunal barnomsorg på obekväm arbetstid, får fortsätta sin verksamhet tillsvidare. Det står klart efter ett beslut i grund- och förskolenämnden den 22 september. Detta innebär att det gamla beslutet från hösten 2020 om nedläggning upphävs.

• {{item.Title}}

Central