Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ljusmanifestationer i Västerhaninge Norra förskolor

Den 20 november 1989 antogs konventionen om barns rättigheter av FN, och den 1 januari 2020 blev Barnkonventionen svensk lag. Det är ett viktigt dokument om barns rättigheter. Under vecka 46 har vi arbetat tillsammans med barnen i Västerhaninge norra förskolor för att lyfta Barnkonventionen och barns rättigheter.

Vi har uppmärksammat det under hela veckan genom att läsa böcker, prata, sjunga sånger, målat ljuslyktor, pratat om trygghet och barns rättigheter.
På våra förskolor har vi anordnat ljusmanifestationer ute på våra gårdar. Vi tände barnens alla lyktor, prydde gårdarna med lysande kuber och citat från Barnkonventionen.
Barnkonventionssången och djupa samtal om barns rättigheter har varit ett levande inslag i våra verksamheter. Vi kryddade tillvaron med kompisdisco. Att dansa tillsammans är så mycket roligare än att dansa ensam!

Senast uppdaterad: 22 november 2021