Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

KreMiMa

Kreativa Miljöer och Material

Till KreMiMa kommer pedagoger och lärare för att inspireras och hämta material till sitt kreativa utforskandet i förskolorna och samtidigt ge material en ny eller förlängd livscykel. Bärande är idén att spillmaterial bär ett etiskt budskap, som kan uppmana till reflektion, fungera som en pedagogisk resurs och därmed undgå definitionen av onödigt och avfall. Hållbarhet, kreativitet och ökad miljömedvetenhet står i fokus.

KreMiMa bygger på inspirationen från Reggio Emilias REMIDA, ett kulturprojekt för hållbarhet, kreativitet och forskning om spillmaterial. Verksamheten leds och drivs av kommunens centrala ateljérista, tillsammans med nätverket som bildas av ateljéristor från kommunens olika förskoleområden.

Målgrupp

Verksamheten riktar sig främst till pedagoger och lärare som arbetar med barn och elever, med fokus på kreativitet och ett miljövänligt förhållningssätt.

Samarbeten med företag

Rest- och spillmaterial, som till exempel metall, läder, trä, textilier, papper, kartong och plexiglas, samlas in från lokala företag. När vi giftkollat materialet (se Gigtfri förskola) får det nytt liv som pedagogiska verktyg och material inom förskolans och skolans verksamhet. Vår målsättning är att utöka samarbete med flera företag för att kunna ge än mer material nytt liv.

Följ oss på Instagram @KreMiMa för att få inspiration och uppdateringar om vår verksamhet. 

Kontakt

KreMiMa och Haninges barnateljéer ligger i Rudan Center, nära pendeltågsstationen Handen.

Adress
Rudan Center
Rudanvägen 45
136 50 Jordbro


Lucila Belen Bagala
Central ateljerista
08-606 81 72
lucila.bagala@haninge.se

Elisabeth Tsirampidou
Central pedagogista
08-606 75 16
elisabeth.tsirampidou@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 maj 2018